Tuinechė | Apie kurortą

Tuinechė - kurortinis rajonas, esantis Fuerteventuros salos pietuose, tarp Antigvos ir Pacharos. Jį sudaro daugiau mažesnių miestelių, iš kurių didžiausias - Gran Tarajal.Pats kurortas skelbia, jog čia išlikę daugiausiai Fuerteventuros salos tradicijų bei autentiškumo, labiausiai jaučiami charizmatiškosios Ispanijos bruožai. Čia vyrauja nepaliestos gamtos grožis, o pakrantėje daugybė uolų bei skardžių, pačiame kraštovaizdyje matyti įspūdingi kalnai bei dideli slėniai, kuriuose įsikūrę miesteliai.

Ką aplankyti Tuinechėje?

  • Gran Tarajal mieste rasite naują uostą bei vulkaninio smėlio paplūdimius, kuriuose įrengti dušai. Čia taip pat daugybė parduotuvių, barų ir restoranų.

  • Pagrindinis lankomas kurortas - Las Playitas, kuriame įrengti du modernūs viešbučiai bei vilos. Kurorte sudarytos sąlygos profesionaliam sportui: golfo laukai atitinka šiam sportui keliamus reikalavimus, yra įrengtas olimpinio dydžio baseinas, sporto salės bei kita sporto infrastruktūra. Las Playitas taip pat garsėja vulkaninio smėlio paplūdimiais, be to, čia reikiamos sąlygos buriavimui ir nardymui. Kurorto simboliu laikomas El Faro de la Entallada švyturys, pastatytas XX a. pradžioje. Iki švyturio veda kvapą gniaužiantis kelias, pasižymintis siauru takeliu ir stačiais pakilimais.

  • Tiscamanita miesto centre yra informacijos centras, įrengtas vėjo malūne. Miestelį puošia Saint Michaels ir Iglesia Parroquial de San Miguel bažnyčios. Pastarojoje yra atvaizduotos Tamasite mūšio scenos, kurio metu vietiniai susigrūmė su Anglijos okupantais. Kiekvienais metais, spalio 13 dieną, šią scena suvaidina aktoriai.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.

  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu 
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: