Santa Suzana | Apie kurortą

Santa Suzana – senas Katalonijos miestelis, nutolęs apie 60 km nuo Barselonos. Šis kurortas šiandien žinomas kaip vienas iš labiausiai išvystytų turistinių miestų. Kurortas išsidėstęs palei ištisinę, plačią smulkaus žvyro paplūdimio juostą. Nors jūra gilėja greitai, šiuos paplūdimius labai mėgsta šeimos su vaikais.

Kurortą į dvi dalis skiria asfaltuotas kelias, šalia kurio nutiesta geležinkelio linija. Kelionė traukiniu iš kurorto iki Barselonos užtruks tik valandą. Pro kurortą traukiniai važiuoja tyliai, tad poilsiautojai dėl to nejaučia jokio diskomforto.

Einant tolyn pakrantės promenada Santa Suzana nepastebimai pereina į Malgrat de Maro kurortą. Kurortai sujungti krantine, šalia kurios daug parduotuvių, kavinių, barų ir restoranų.

Ką aplankyti Santa Suzanoje?

  • Istorinė Santa Suzanos dalis išsidėsčiusi toliau nuo kurortinės dalies, ji šliejasi prie vaizdingų kalnų papėdžių. Čia stovi XVI a. sargybinės paskirties bokštas, restauruota pilis – rūmai „Castell de Can Rates“. Šiame istoriniame pastate dabar įsikūręs kultūros ir meno renginių centras. Bažnyčioje galite pamatyti dailininko J. Krauzės darbų.
  • Šalia senosios miesto dalies yra parkas „Parque Natural de la Font del Boter“. Šiame saugomame parke tarp nuostabios tropinės augmenijos trykšta mineraliniai šaltiniai ir karštosios versmės.

  • Pagrindine kurorto gatve važinėja turistinis traukinukas, kuriuo iš viešbučių zonos galima nuvažiuoti į istorinį Santa Suzanos miestelį. Kurorte taip pat nuomojami dviračiai.

  • Didesniuose ir naujesniuose viešbučiuose vakarais organizuojami koncertai, žaidimai. Malgrat de Maro miestelyje yra vandens pramogų parkas „Marineland“, kuriame vyksta jūros liūtų, delfinų ir papūgų pasirodymai. Čia smagu apsilankyti su visa šeima.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno. Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.

  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės - Tortilla de patatas - omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron - iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: