Santa Ponsa | Apie kurortą

Santa Ponsa – už 20 km į pietvakarius nuo Palmos esantis Santa Ponsa – pats moderniausias kurortas, kur galima sutikti poilsiautojų iš viso pasaulio.

Vaizdingas uolėtas pakrantes keičia smėlėtos įlankos su įspūdingais paplūdimiais, kurie driekiasi daugiau nei kilometrą ir yra beveik 100 metrų pločio. Čia galima išsinuomoti įvairios vandens sporto įrangos. Kadangi jūros krantas gilėja nuosekliai, maudytis paplūdimiuose saugu ir mažiesiems poilsiautojams.Tai rami, žalia, vaizdinga turistinė zona, čia mažiau žmonių nei Magalufe. Ši vietovė labai patinka šeimoms su vaikais - kurorte galima aktyviai ilsėtis dieną ir ramiai miegoti naktį.

Palei paplūdimį yra plati viešbučių, apartamentų, naktinių klubų, barų bei restoranų linija. Viename kurorto gale atrasite uostą, kuriame išrikiuotos prabangios jachtos, kiek toliau nuo paplūdimių – golfo aikštyną.

Ką aplankyti kurorte?

  • Nuotykių mėgėjams tiesiog būtina išbandyti pramogas Jungle parke, kuris laikomas antru geriausiu nuotykių parku Ispanijoje. Be to, tai didžiausias parkas Balearų salose. Jame jūsų laukia įvairios trasos medžių viršūnėse.
  • Santa Ponsa malūnas - Ispanijos ikona, kuri puošia šį kurortą. Manoma, kad Maljorkoje yra apie 3 tūkst. malūnų ir dauguma jų XVII a. palikimas. Anksčiau Maljorkoje vėjo malūnai buvo naudojami pumpuoti vandenį iš žemumų bei malti grūdus, dabar jie saugomi kaip Maljorkos paveldas.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai:paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: