San Teodoro | Apie kurortą

San Teodoro – miestelis šiaurinėje Sardinijos salos dalyje, už 20 km nuo Olbijos, 180 km nuo Cagliari, gyventojų apie 3,5 tūkst. Šio miestelio vardas yra duotas meksikietiškiems cigarams „San Teodoro“.

Dabar tai – vienas iš populiarių kurortų Sardinijoje, Costa Smeralda regione. Turistus žavi dėl nuostabaus grožio gamtos. La Cinta smėlio paplūdimys – ilgiausias ir plačiausias Sardinijos saloje, besitęsiantis 3 km, pasižymintis itin negiliu krantu, kuris leidžia gerėtis nuostabia ilgai besitęsiančia skaidrios lyg stiklas jūros žydruma. Už paplūdimio kopų yra pelkė – ežeras, kuriame randamas platus spektras floros ir faunos rūšių. Šioje įlankoje – daug vandens pramogų: puikios galimybės paviršiniam nardymui, galima išbandyti banglentes, nusipirkus siūlomas pamokas. Kaip galima nuspėti – vasaros sezonu čia būsite su būriu kitų turistų, tačiau ne sezonu metu vėsesniais mėnesiais iš tiesų puikiai galima pasigerėti vaizdais ir ramybe. Žinoma, tai ne vienintelis paplūdimys šiose apylinkėse – pasirinkę truputį toliau nuo kurorto esančius mažesnius paplūdimius galėsite mėgautis ramesniu poilsiu.

Ką aplankyti San Teodore?

  • Saugoma terirotija - Punta Coda Cavallo. Čia gausybė gražių kraštovaizdžių, taip pat galėsite aplankyti jūrinių civilizacijų muziejų, kuriame eksponuojami radiniai, rasti jūroje, pradedant nuo punų karų iki šių dienų. Vienas iš įdomesnių radinių - auksinė moneta iš Bizantijos.
  • Nieddu kalnai - netoli San Teodoro esantys aukščiausi kalnai, siekiantys 970 m. aukštį. Galėsite tiesiog leistis į žygį šiais kalnais arba išsinuomoti dviratį, kad pasigrožėtumėte nuostabia ąžuolų bei kadagių augmenija. 
  • Nepraleiskite progos nuvykti į Cala Brandinchi paplūdimį, kuris dėl savo švaraus bei skaidraus vandens ir balto smėlio paplūdimio neretai gretinamas su įstabaus grožio Taičio sala.

Ko paragauti?

  • Sardinijoje virtuvė pasižymi Italijos, Ispanijos ir Turniso kultūrų deriniu. Būdami Sardinijoje paragaukite vietinių kepyklėlių keptos kvapnios, ką tik iš krosnies ištrauktos duonos, taip pat Sardinija garsi šviežių jūros gėrybių patiekalais, įvairių rūšių sūriais, alyvuogėmis ir geru vynu. Verta apsilankyti Sardinijos vynuogynuose, kur spaudžiami ir parduodami vietiniai vynai.
  • Vienas iš tradicinių Sardinijos patiekalų yra bottagra – rūkyti kuojų ikrai, kurie valgomi kaip užkandis arba su spagečiais. Taip pat nepraleiskite progot paragauti vadinamosios piemenų duonos - pane carasau, kurią o pagardinus pomidorų padažu ir kiaušiniu, vietiniai vadinama pane frattau. Dauguma vietinių duoną kepa tiesiog namuose.
  • Mėsos mėgėjai turėtų paragauti ypatingo patiekalo - porchetto arrosto. Tai ant iešmo keptas paršiukas arba tradicinis sardiniečių patiekalas, kuris kepamas žemėje iškastoje  duobėje.
  • Sardinija garsi pekorinu– avių pieno sūriu, kurio įvairiausių rūšių galima rasti visoje saloje. Taip pat paragaukite rūkyto rikotos sūrio.
  • Saldumynų pagrindas – medus, migdolai ir apelsinai, todėl mėgėjai turėtų paragauti sas seadas (saldžių bandelių su sūriu ir medumi), torrone(nugos rūšis) bandelių sas pardulas, sos papassinos, formaggelle ir, žinoma, vietinių ledų. 
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: