San Džozepas de sa Talaia | Apie kurortą

San Džozepas de sa Talaia įsikūręs Ibizos salos pietuose. Tai didžiausias salos kurortas, turintis80 km ilgio kranto ruožą, kuriame įsikūrę svarbūs turistų kurortai. Rytinėje dalyje miestas dalinasi d'en Bossa paplūdimį su Ibiza Town, o vakarinėje - San Antonijaus įlanka. San Džozepą sudaro trys apylinkės: Sant Jordi, Sant Agusti ir es Cubells. Visi jie ramūs, vaizdingi kaimeliai, turintys gražias bažnyčias.

Ką aplankyti San Džozepe?

  • Kurorto pakrantėje gausu uolų, stačių skardžių bei nedidelių salelių: žymioji Vedra, Vedranell, Conillera ir kt. Šioje salos dalyje pakerės nuostabi gamta, o ypatingai - dvi saugomos vietos: minėtas Vedra rezervatas ir Poniente salos, kur gamta atsiskleidžia visu grožiu.

  • Miestas siūlo įdomius maršrutus, kurie driekiasi per nepaliestą gamtą. Be to, maršrutai jus nuves prie gynybinių bokštų, tokių kaip piratų bokštas, d'en Rovira bei Carregador.

  • Sa Talaia yra aukščiausias salos miškas, kurio aukštis siekia 475 m. Iš čia atsiveria kvapą gniaužiantis vaizdas į jūrą bei visą salą. Be to, galėsite aplankyti svarbiausias archeologines vietas San Džozepe, tai Sa Caleta's Phoenician kaimelis, kuris mena VII a. pr. Kr. ir buvo atrastas pirmųjų salos naujakurių (dabar įtrauktas į pasaulio paveldo sąrašą), Ses Paises de Cala d'Hort bei punų-romėnų gyvenvietė.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.

  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Mūsų kelionės į Ibizą pasiūlymai 2016 m.:

  • Kelionės su netiesioginiais Ryanair skrydžiais iš Vilniaus į Ibizą
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: