San Chuanas | Apie kurortą

San Chuanas yra šiaurinėje mažiausiai apgyvendintoje salos dalyje, čia gyvena vos 4500 gyventojų. Šis kurortas pasižymi tuo, jog yra mažiausiai paveiktas masinio turizmo. San Chuano pagrindinis bruožas – platūs ir beveik nepaliesti miškai, kur vietinių gyvenimas vis dar priklauso nuo žemės ūkio. Gamta pasižymi natūralumu, miškais, uolomis ir akmenimis.

Dauguma viešbučių įrengti paprastai, jog būtų išlaikyta kaimiško kurorto atmosfera. Gyvenamieji pastatai skiriasi nuo įprastų šiai salai: čia labiau atsispindi Ispanijos, kuri skalaujama Atlanto vandenyno, architektūra.

Pats miestas susideda iš keturių apylinkių: Sant Joan, Sant Miguel, Sant Vincent bei Sant Llorenc. Visos šios apylinkės - nedideli kaimeliai, kuriose daugiausia gyvena vietiniai, tačiau pasitaiko ir užsieniečių, kuriems patinka ši rami, kaimo vietovės atmosfera.

Ką aplankyti kurorte?

  • San Chuanas su San Antoniju dalijasi Es Amunts teritorija, kuri laikoma labai vertinga dėl unikalios augalijos ir gyvūnijos. Be to, kurortas siūlo nuostabius maršrutus, kurie veda link Balanzat's gynybinio bokšto, d'en Marca's uolų, archeologinės vietos Es Culleram's uoloje, kurioje manoma buvo įrengta finikiečių deivės Tanit šventovė.

 

  • San Chuano pakrantėse daugybė uolų, skardžių, kartais pasitaiko įlankėlių, pavyzdžiui, Cala de Sant Vicent ar Benirras, kurios tapo labai pamėgtos. Turistai labiausiai susižavi Sant Miquel uostu ir Portinatx.

  • Pagrindinė gatvė - džiaugsmas vietiniams gyventojams bei turistams. Ji rami, papuošta gėlėmis, o pastatų puošmena - išraiškingi balkonai bei senovinės medinės durys.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.

  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Mūsų kelionės į Ibizą pasiūlymai 2016 m.:

  • Kelionės su netiesioginiais Ryanair skrydžiais iš Vilniaus į Ibizą
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: