San Antonijus | Apie kurortą

San Antonijus – šis kurortas yra vienas populiariausių iš Viduržemio jūros salų dėl savo įstabios įlankos ir nuostabių saulėlydžių, kurių stebėti kas vakarą susirenka daugybė žmonių į Ses Variages krantą. Turizmas visiškai pakeitė šį miestelį, kuris dar prieš šimtmetį gyveno iš agrokultūrų, žuvininkystės bei senovinių tradicijų. Šiuo metu San Antonijus siūlo platų pasirinkimą viešbučių, jaunimo nakvynės namų, nuomojamų apartamentų bei kitų svarbių paslaugų turistams.

San Antonijo kurortas mena priešistorinius laikus: čia rastas bronzinis kirvukas, ankstyvieji piešiniai ant uolų. Romėnai miestą pavadino "Portus Magnus", o arabai - "Portumany".

Ką aplankyti kurorte?

  • San Antonijo pakrantė turi daugybė įlankų bei paplūdimių, kurie išsidėstę tarp uolų bei pušynų. Kristalo spalvos vanduo sužavės kiekvieną, o rami jūra bus draugiška mažiesiems bei mėgstantiems nardyti. Čia įrengta daugybė turizmui reikalingos infrastruktūros: rasite barų, kavinių, restoranų... Taip pat siūloma įvairių pramogų vandens sporto mėgėjams. Siūloma vakarą užbaigti žymiame “Café del Mar” restorane, iš kurio atsiveria įspūdingiausi saulėlydžiai.

  • Miesto pradžia susijusi su San Antonijaus bažnyčia, aplink kurią vienas po kito pradėti statyti pastatai. Šiai bažnyčiai, kaip ir daugumai Ibizos salos bažnyčių, buvo pastatyti įtvirtinimai, kurie XVI a. padėjo atsilaikyti prieš piratų atakas. Kad dar labiau apsisaugotų, XVII a. miestas buvo apjuostas gynybine siena su didžiuliais bokštais - Towers d´en Lluc.

  • Kiaušinio formos skulptūra - žymiausias objektas San Antonijuje pastatytas 1990 m., siekiant įamžinti Kristupo Kolumbo gimimo vietą, nes manoma, kad būtent čia jis gimė. Kiaušinio viduryje patalpintas Kolumbo laivo "Santa Maria" modelis. Mintis, jog kiaušinio formos skulptūra galėtų būti susijusi su Kolumbu, buvo pasirinkta prisiminus istoriją, kaip jis siekė gauti lėšų savo kelionei į tolimuosius rytus. Jam buvo pasakyta, kad tokia kelionė neįmanoma. Tada jis tarė: "Ar manot, jog įmanoma, kad kiaušinis pats stovėtų?" Žinoma, visi purtė galvas ir šaukė, jog tai neįmanoma. Kolumbas paėmė kiaušinį, išėmė jo turinį, pastatė jį vertikaliai ir pasakė, jog nieko nėra neįmanoma. Taip jis įgavo ne tik pasitikėjimą, bet ir lėšų kelionei.
  • Passeig de ses Fonts alėja, besitęsianti palei uosta, nutiesta 1990 m. norint pagerinti miestelio įvaizdį. Dabar ji pritraukia visų mėgstama pasivaikščiojimo vieta. Alėją puošia palmės, stambialapiai fikusai bei didžiuliai fontanai, kurie naktį apšviečiami.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).

  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: