Puerto Rico | Apie kurortą

Puerto Rikas - vienas populiariausių Gran Kanarijos kurortų, skirtų šeimoms, nepaprastai mėgstamas ir vertinamas saulės,auksinių paplūdimių, įspūdingo kraštovaizdžio ir vandens pramogų mylėtojų. Šis kurortas yra įsikūręs slėnio žiotyse, pietinėje salos pakrantėje.

Kadaise buvęs mažas žuvininkystės uostas, šiandien Puerto Rikas yra saulėta atostogų vieta, apsupta nuostabios gamtos. Puerto Rikas - daugiausia saulės spindulių sulaukiantis kurortas visoje saloje, todėl čia pasipuošite puikiu įdegiu, o vandens sporto mėgėjai galės išbandyti daugybę šio sporto pramogų.

Ką aplankyti Puerto Rike?

  • Puerto Rikas turi du paplūdimius, vienas iš jų - pasagos formos Amadores paplūdimys, įvertintas mėlynosios vėliavos titulu. Šiame paplūdimyje rasite daugiau vandens pramogų. Kitas jaukus ir gražus paplūdimys (Puerto Rico) driekiasi iškart šalia pagrindinio pėsčiųjų tako (kur rasite daugybę restoranų, barų, kavinių, parduotuvių, tropinių sodų bei du baseinus) ir yra dievinamas dėl minkšto auksinio smėlio, kurį skalauja ramūs vandenys.

  • Ypač populiarus tarp poilsiautojų, atvykusių su šeimomis, yra netoli Puerto Riko prekybos centro įsikūręs vandens parkas Atlantida, vadinamas barų, parduotuvių, greito maisto bei diskotekų namais. Be to, mažiesiems patiks Angry Birds tematikos nuotykių parkas. Kurorte savo mėgstama veikla galės užsiimti ir golfo mėgėjai.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Daugiau apie Gran Kanariją skaitykite: Kurortai Gran Kanarijoje: kaip išsirinkti geriausią?

 

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: