Puerto Del Rosarijas | Apie kurortą

Puerto Del Rosarijas - Fuerteventuros sostinė nuo 1860 m., įsikūrusi šalia oro uosto, kurioje gyvena apie 18 tūkst. gyventojų. Anksčiau miestas vadintas Puerto de Cabras tapo svarbus uostas XIX a., kai vietoj La Olivos buvo paskelbtas Fuerteventuros sostine.Miestas yra labiau pramoninio pobūdžio, todėl jis nėra labai orientuotas į turizmą, tačiau čia dažnai sulaukiama lankytojų iš šalia esančio Caleta de Fuste ir Corralejo kurortų, kurie atvyksta apsipirkti didžiąjame Las Rotundas prekybos centre.Šiandien miestelyje baigta tvarkyti pagrindinė gatvė, dauguma kelių bei uosto alėja. Uostas - seniausia Puerto Del Rosarijo dalis, į kurį veda daugybė gatvelių, kuriose galima išvysti autentiško stiliaus Kanarų salų namų.

Verta aplankyti buvusio tremtinio, poeto Miguel de Unamuno namus, kurie dabar veikia kaip muziejus. Taip pat mieste rasite kultūros centrą Casa de la Cultura, kuriame vyksta įvairios parodos, vaidinimai bei koncertai, bažnyčią, kuri buvo skirta miesto mecenatui Virgin del Rosario.

Ką aplankyti Puerto Del Rosarijuje?

  • Apsilankykite La Alcogida eko muziejuje, kuris puikus tradicinės Fuerteventuros salos architektūros pavyzdys. Čia esantys 7 namai puikiai atspindi salos tradicijas. Muziejus turėtų patikti ir mažiesiems, nes jie galės pamatyti, kaip malūne malami miltai, gaminama duona bei sūris, bus galima pašerti ar paglostyti čia esančius gyvūnėlius, stebėti bei susipažinti su puodžių ir audėjų amatu. Be to, mažiesiems vedami tradiciniai salos žaidimai, tokie kaip lenktynės su maišais ar virvės traukimas.

  • Pailsėkite geriausiuose kurorto paplūdimiuose tokiuose kaip Puerto Lajas, Jarugo ir Playa Blanca. Pastarąjame rasite viešbučių zoną, restoranų, parduotuvių bei sporto pramogų. Visuose paplūdimiuose geros sąlygos čiuožti banglente, burlente, užsiimti buriavimu, nardymu ar povandenine žūkle.

  • Promenada - pagrindinė turistų atrakcija, kurioje autentiška galerija po atviru dangumi. Turistai mėgsta įsiamžinti prie čia esančių skulptūrų ar įspūdingų piešinių ant pastatų sienų.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: