Puerto de Mogan | Apie kurortą

Puerto de Mogan - labiausiai į vakarus nutolęs pietinės pakrantės kurortas. Tai vaizdingo uosto, žvejų kaimelio ir prašmatnaus kurorto mišinys su nedideliu, tačiau puikiai apsaugotu paplūdimiu, todėl yra mėgiamas atostogaujančių su vaikais poilsiautojų. Čia skaidrus vanduo, todėl poilsiautojai gali tyrinėti povandeninį pasaulį iš žvejybinių valčių. Vietoje yra gultai, skėčiai nuo saulės, kanojų ir vandens dviračių nuoma.

Kurorte dominuoja nedidelio aukščio namai, viskas orientuota į kokybę, ne į kiekį. Čia puikiai praleis laiką ramybės, o ne šurmulio ieškantys poilsiautojai.

Šį miestelį aplankyti verta vien dėl kelio, vedančio jo link. Važiuojant atsiveria nuostabi panorama į Atlanto vandenyną. Puerto Mogan mieste verta aplankyti uostą ir senų kiemų vingiuotomis gatvelėmis pakilti į šalia miestelio esantį kalną – nuo jo atsiveria nuostabi panorama. Į šį miestelį vakarieniauti atvažiuoja aplinkinių kurortų pasiturintys poilsiautojai.

Ką aplankyti Puerto de Mogane?

  • Pasivaikčiokite puikia promenada, kuri dar vadinama mažąja Venecija. Čia rasite daugybę terasų, kurių stogai išpuošti spalvingomis egzotinėmis gėlėmis. Iš čia esančių barų bei restoranų atsiveria puikus vaizdas į visai netoli esantį paplūdimį bei žvejų uostą.

 

  • Taip pat rekomenduojama leistis į "Submarine" nuotykius. Tai tikrai unikalus turas, leidžiantis pasinerti į jūros gelmes. Ekskursija trunka 45 minutes, o pasineriama į 20 metrų gilį. Galėsite išvysti daugybę didžiulių žuvų. Be to, jūros gelmėse yra Cermona II žvejybinio laivo nuolaužos.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.

  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Daugiau apie Gran Kanariją skaitykite: Kurortai Gran Kanarijoje: kaip išsirinkti geriausią?

 

 

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: