Porto Cervo | Apie kurortą

Porto Cervo – mažas prabangus miestelis Olbia provincijoje, Sardinijos šiaurinėje dalyje, tai Costa Smeralda centras, esantis to paties pavadinimo įlankoje. Porto Cerve įsikūrę vos 200  pastovių gyventojų.

Kurorte yra Monte di Mola meno galerija, viena svarbiausių šioje Sardinijos dalyje. Porto Cervo centre yra prieplauka, kurioje kelios parduotuvės, restoranai, dizainerių parduotuvės, jachtų klubas – visas kurortas skendi saulės spinduliuose ir prabangoje. Šalia miestelio yra keli geri smėlio paplūdimiai.

Čia taip pat yra viešbutis Cala di Volpe, kuriame 1977 m. buvo filmuota scena Džeimso Bondo filmui „Šnipas, kuris mane mylėjo“. Šio viešbučio prezidentinis numeris yra itin prabangus ir brangus, net įtrauktas į pasaulio brangiausių viešbučio apartamentų 15-uką, sudarytą 2012 m.

Ką aplankyti Porto Cerve?

  • Nepaisant to, jog Porto Cervo pasižymi kaip apsipirkinėjimų, naktinio gyvenimo bei garsių žmonių atostogų vieta, kurortas turi ką pasiūlyti turistams, atvykusiems dėl kitų tikslų. Rekomenduojama aplankyti miestelio aikštę, nedidelę, bet itin jaukią Stella Maris bažnyčią, kurią suprojektavo architektas Michele Busiri Vici, bei Dolce Sposa kompleksą ir Starwood viešbučius.

 

Ko paragauti?

  • Sardinijoje virtuvė pasižymi Italijos, Ispanijos ir Turniso kultūrų deriniu. Būdami Sardinijoje paragaukite vietinių kepyklėlių keptos kvapnios, ką tik iš krosnies ištrauktos duonos, taip pat Sardinija garsi šviežių jūros gėrybių patiekalais, įvairių rūšių sūriais, alyvuogėmis ir geru vynu. Verta apsilankyti Sardinijos vynuogynuose, kur spaudžiami ir parduodami vietiniai vynai.

 

  • Vienas iš tradicinių Sardinijos patiekalų yra bottagra – rūkyti kuojų ikrai, kurie valgomi kaip užkandis arba su spagečiais. Taip pat nepraleiskite progot paragauti vadinamosios piemenų duonos - pane carasau, kurią o pagardinus pomidorų padažu ir kiaušiniu, vietiniai vadinama pane frattau. Dauguma vietinių duoną kepa tiesiog namuose.
  • Mėsos mėgėjai turėtų paragauti ypatingo patiekalo - porchetto arrosto. Tai ant iešmo keptas paršiukas arba tradicinis sardiniečių patiekalas, kuris kepamas žemėje iškastoje  duobėje.
  • Sardinija garsi pekorinu– avių pieno sūriu, kurio įvairiausių rūšių galima rasti visoje saloje. Taip pat paragaukite rūkyto rikotos sūrio.
  • Saldumynų pagrindas – medus, migdolai ir apelsinai, todėl mėgėjai turėtų paragauti sas seadas (saldžių bandelių su sūriu ir medumi), torrone(nugos rūšis) bandelių sas pardulas, sos papassinos, formaggelle ir, žinoma, vietinių ledų. 

Daugiau apie Sardiniją skaitykite: Kurortai Sardinijoje: kaip išsirinkti geriausią?

Geriausi paplūdimiai Sardinijoje

Sardinija: pirmas kartas. Smaragdo spalvos jūra, uolingi kalnai, žvejų laiveliai ir lankytinos vietos Sardinijoje

Keisčiausi Europos valgiai

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: