Plaja de Palmos – kurortas įsikūręs 10 km atstumu nuo sostinės Palmos. Ši vieta nėra tokia judri, tačiau ir čia galima smagiai praleisti laiką. Yra ir kavinukių, ir barų, ir parduotuvių bei įvairių kitų pramogų. Tarp Plaja de Palmos ir El Arenalio yra vienas ilgiausių Maljorkos smėlio paplūdimių. Kurortus jungia palmių promenada su parduotuvėlėmis ir kavinukėmis. Beje, tarp kurortų kursuoja turistinis traukinukas. Puikus susisiekimas su sostine Palma, autobusas kursuoja kas 15 min.
Ko paragauti?
- Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
- Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

- Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
- Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.

- Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
- Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
- Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.
Daugiau apie Maljorką skaitykite:
Patarimai vykstantiems į Maljorką
Orai Maljorkoje: kada geriausia keliauti?
Kurortai Maljorkoje: kaip išsirinkti geriausią?
Geriausi paplūdimiai Maljorkoje. I dalis
Geriausi paplūdimiai Maljorkoje. II dalis
Maljorka – šis tas daugiau nei saulė, jūra ir kalnai
Maljorka: pirmas kartas. Šilta jūra, didingi kalnai, maljorkietiška virtuvė ir lankytinos vietos Maljorkoje
Viduržemio jūros regiono vakarėliai: Ispanija, Maljorka ir Malta. II dalis