Pachara | Apie kurortą

Pachara - gyvas bei ryškus mažas miestelis, kuriame gyvena nedaug žmonių, nepaisant to, jog miestas svarbus kaip administracinis turizmo centras Jandia pusiasaliui. Miestelį puošia daugybė medžių, krūmų, pievelių, yra gėlo vandens baseinų.

Visai netoli Pacharos yra mažas ramus Tuinechė miestelis. 1740 metai buvo svarbūs abiems miesteliams: 37 ūkininkai su 5 muškietais ir įvairiais žemės ūkio padargais kovėsi prieš 50 Anglijos piratų, kurie buvo pasirūpinę geresne artilerija, ginklais bei patrankomis. Mūšis baigėsi Tamacite kalnuose ir visų nuostabai jį laimėjo vietiniai. Mūšio metu žuvo 30 piratų ir tik 5 ūkininkai. Vietiniai pasiėmė piratų patrankas, kurios šiandien pastatytos prie muziejaus, esančio Betankurijoje. Ši scena yra įamžinta San Miguel Arcangel bažnyčioje.

Ką aplankyti Pacharoje?

  • Už miesto aikštės yra senas bei nebenaudojamas vandens ratas, o šalia stovi bažnyčios skveras. Nuestra Senora de la Regla bažnyčia yra viena gražiausių visoje saloje. Čia yra daugybė skirtingų motyvų, dekoruojančių spalvingas duris iš akmens.

  • Verta nukeliauti į Cofete, Sotavento, Matorral paplūdimius, kuriuose galėsite pailsėti, išsinuomoti gultą, pasimėgauti aukso spalvos smėliu bei žydra jūra.

  • Apsilankykite Mirador Sicasumbre observatorijoje ir apžvalgos aikštelėje, iš kurios atsiveria nuostabi panorama tiek į šiaurinę, tiek pietinę salos dalį. Kvapą užgniaužia ne tik kalnų apsuptas kraštovaizdis, bet ir dangaus vaizdas naktį, atrodo, kad čia žvaigždės šviečia dar ryškiau.

  • Būtina nuvykti į Natural de Jandia parką, kuris yra pripažintas gamtos rezervatu bei įsikūręs Jandijos pusiasalyje. Čia kraštovaizdis atrodo tarsi nepaliestas, jame gausu gamtos vertybių, kurios atspindi unikalią bei kontrastingą Kanarų salų gamtą. 

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).

  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.

  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: