Magalufas. Apie kurortą

Informacija apie kurortą, trumpas aprašymas apie

Magalufas – maždaug už 13 km į vakarus nuo Palmos yra judri kurortinė zona Magalufas. Ši vietovė garsėja puikiais balto smėlio paplūdimiais. Tai vienas iš seniausių Maljorkos kurortų, metai iš metų neprarandantis savo populiarumo.



Magalufą labai mėgsta britų jaunimas. Čia gausu diskotekų, kitų pasilinksminimo įstaigų. Magalufe veikia visoje Ispanijoje garsus naktinis klubas „BCM“. Žaliosiose pėsčiųjų zonose turistus kviečia daugybė parduotuvių, barų, restoranų ir kavinių. Miestelyje daug automobilių, dviračių ir motociklų nuomos punktų. Paplūdimyje sudarytos sąlygos užsiimti.

Ką aplankyti Magalufe?

  • Nuotykių mėgėjams rekomenduojama apsilankyti Katmandu parke. Tai puiki vieta šeimos atostogoms, parkas siūlo išbandyti 10 pramogų: pasivažinėti kalneliais, išbandyti 4D filmo seansus ir daugelį kitų pramogų, kurios paliks neišdildomą įspūdį.

  • Smagu visai šeimai apsilankyti vandens parke "Western Water Park", kuriame kiekvienas ras ką veikti, nes parkas suskirstytas į keturias zonas: adrenalino mėgėjų, vaikų pasaulis, šeimos linksmybės bei poilsio zona.

  • Golfo mėgėjai liks patenkinti, kadangi Magalufo apylinkėse įrengtos dvi golfo aikštelės, kuriose galėsite išmėginti savo sugebėjimus.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).

  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

 

Daugiau apie Maljorką skaitykite:

Patarimai vykstantiems į Maljorką

Orai Maljorkoje: kada geriausia keliauti?

Kurortai Maljorkoje: kaip išsirinkti geriausią?

Geriausi paplūdimiai Maljorkoje. I dalis

Geriausi paplūdimiai Maljorkoje. II dalis

Maljorka – šis tas daugiau nei saulė, jūra ir kalnai

Maljorka: pirmas kartas. Šilta jūra, didingi kalnai, maljorkietiška virtuvė ir lankytinos vietos Maljorkoje

Viduržemio jūros regiono vakarėliai: Ispanija, Maljorka ir Malta. II dalis

 

pasitarkite...
Konsultantas 8 5 2430636 Kaune 8 37 240114 Klaipėdoje 8 46 420902 Darbo laikas:
I-V nuo 9 iki 19 val.
VI nuo 10 iki 16 val.
 
UP