Lloret de Maras - pats didžiausias ir žinomiausias kurortas Kosta Bravos pakrantėje. Čia daugybė viešbučių, pramogų centrų, parduotuvių. Per visą miesto teritoriją pajūriu besitęsiantis nuostabus paplūdimys miestą paverė Kosta Bravos sostine.
Nuo Barselonos miestas nutolęs apie 70 km. Prieš 7 deš. turistų antplūdį pagrindinis rajono pragyvenimo šaltinis buvo vynas, alyvuogės ir žvejyba. Dabar tai bene daugiausia viešbučių, restoranų, diskotekų ir pramogų turintis miestelis.
Palei jūrą tęsiasi puiki pėsčiųjų alėja - promenada, o šalia esančiame centre iki ryto šurmuliuoja naktinis gyvenimas. Nuo daugybės veikiančių restoranų, kavinių, naktinių klubų šviesų pasakiškai nusidažo jūra, prie kurios malonu pasėdėti apšviestoje krantinėje. Daugelis pasilinksminimo įstaigų užsidaro tik saulei tekant.
Už miesto paplūdimys ribojasi su vaizdingais uolėtais, pušaitėmis apaugusiais krantais, tad aktyvaus poilsio mėgėjai čia galės išsinuomoti visko, ko tik reikia įvairioms vandens sporto pramogoms. Loret de Maro kurortas kiekvienam siūlo daugybę pramogų, darančių atostogas nepamirštamomis ir išskirtinėmis. Be to, iš šio kurorto patogu nuvažiuoti į šalia esančius miestelius.
Ką aplankyti Lloret de Mare?
- Besidominties senovės civiliazacijomis, rekomenduojama aplankyti Iberijos gyvenvietę, kuri nukelia mus į III a. pr. Kr. Dėl savo dydžio bei strateginės pozicijos gyvenvietė buvo skirta teritorijos kontrolės valdymui bei priežiūrai. Gyvenvietėje buvo šeši namai su atvira erdve viduryje, kuri buvo skirta bendruomenės reikmėms.
- Atostogos nepraeis be poilsio prie paplūdimių, todėl rekomenduojama apsilankyti Platja de Lloret, kuris yra apdovanotas Mėlynąja vėliava. Tai didžiausias miesto paplūdimys, besitęsiantis 1,5 km. Čia įrengta daugybė infrastruktūros vandens sporto mėgėjams. Dar vienas mėlynąja vėliava apdovanotas paplūdimys - Platja de Fenals. Šalia jo yra įlanka, o atsiveriantis vaizdas į pilį kalnuose užgniaužia kvapą.
- Nepamirškite aplankyti Sant Joan pilies, kuri mena XI a. Ši pilis buvo nukentėjusi daugybę kartų, vienas iš jų - per žėmės drebėjimą. Po kiekvienos nelaimės pilis buvo atstatoma, galiausiai 1949 m. pilis buvo pripažinta kultūros paveldu, todėl šiandien išsaugotas jos grožis.
- Sant Roma bažnyčia yra puikus atspindys, kiek daug kultūrų bei stilių paliko savo pėdsaką šiame kurorte. Turėsite galimybę išvysti renesansą, Maurų ir Bizantijos dinastijų, modernizmo apraiškas.
- Verta pasivaikščioti po gražiausius Loret de Maras parkus, vienas iš jų - Santa Clotilde sodas, kuriam būdingas italų renesanso stilius.
- Dar vienas traukos objektas, ypač tinkantis šeimos su vaikais poilsiui, Loret de Maras vandens pasaulio parkas. Jame daugybė atrakcionų, žaidimų aikštelių, čiuožyklų, baseinų bei kitų pramogų, kurios leis net ir suaugusiam pasijausti vaiku.
Ko paragauti?
- Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
- Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
- Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno. Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
- Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
- Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės - Tortilla de patatas - omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
- Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron - iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.
- Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.