La Oliva | Apie kurortą

La Oliva - buvęs politinis centras Fuerteventuros saloje nuo ankstyvojo XVII a. iki XIX a. vidurio. Šiandien dar išlikę keletas politinės paskirties pastatų, pavyzdžiui viso rajono miesto aikštė Ayuntamiento. La Olivoje gyvena apie 10 tūkst. žmonių, o miesto plotas užima 356 kv. km.

Ką aplankyti La Olivoje?

  • Aplankykite netoliese esančią nedidelę Lobos salą, kuri yra gamtos rezervatas. Ji populiari tarp turistų, kuriuos žavi augalai, gyvūnai bei geologija. Į salą galite patekti iš Corralejo uosto, iš kurio vykdomi pervežimai keltu. Salos kraštovaizdis labai įvairus bei unikalus, be to, išvysite švyturį, didžiulį kraterį, Playa de la Concha lagūną.

  • Miesto centre stovi pagrindinė bažnyčia Parroquiade Nuestra Seiiora de Candelaria. Ši maža, bet jauki bažnyčia turi varpinę, kuri matoma iš toli, o jos durys medinės su smulkiais raižiniais.

  • Didingiausias La Olivos objektas bei pagrindė turistų lankoma vieta - Casa de los Coroneles. Anksčiau tai buvo karinės paskirties pastatas, į kurį rinkdavosi visos salos karo gubernatoriai. Dabar čia rengiama daugybė įspūdingų parodų. Virš pagrindinio pastato įėjimo kabo šeimos herbas, medinius balkonus puošia įvairūs raižiniai. Buvo manoma, kad namas turi 365 langus, tačiau ilgainiui paaiškėjo, kad taip sakydavo vietiniai gyventojai, norėdami pašiepti čia gyvenančius turtingesnius žmones, kurie teigdavo, jog jie turi tiek langų, kiek metuose dienų.

  • Tarp bažnyčios ir Casa de los Coroneles rasite Casa Mane menų centrą, kuriame galėsite grožėtis Kanarų salų menininkų darbais. Centre yra didžiulė šiuolaikinio meno galerija, kuriame ekspozicionuojami garsaus menininko Alberto Manrique darbai.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).

  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Mūsų kelionės į Fuerteventurą pasiūlymai 2016 m.:

  • Kelionės su netiesioginiais Rynair skrydžiais iš Vilniaus į Fuerteventurą (35 km iki La Olivos)
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: