Kan Pastilija | Apie kurortą

Can Pastilla – tai kurortas, kuris yra įsikūręs pietinėje vakarų pakrantėje prie saulėtosios Viduržemio jūros. Oro uostas nuo Can Pastilja kurorto nutolęs 5 km atstumu. Nors šis miestelis vis dar laikomas atskiru administraciniu vienetu ir neskiria jokios geografinės ribos, tačiau čia esantis ilgiausias 6 km. ilgio paplūdimys.

Poilsinės kelionės į Maljorką su Novaturas nuo
608 €
Viešbučiai ir kainos
Poilsinės kelionės į Maljorką su Itaka Lietuva nuo
519 €
Viešbučiai ir kainos
Poilsinės kelionės į Maljorką su Aza tours nuo
474 €
Viešbučiai ir kainos
Poilsinės kelionės į Maljorką su Aza tours nuo
474 €
Viešbučiai ir kainos


Kurorte yra pėsčiųjų alėja, kurioje gausu barų, restoranų. Norintieji daugiau ramybės bei keliaujantieji su vaikais turėtų rinktis Plaja de Palma arba Kan Pastilja kurortus. Juose kur kas mažiau judrumo ir triukšmo, paplūdimys žėri auksiniu smėliu, taip pat gausu daug gultų su puikiais vaizdais į kalnus, kurie atrodo dėl miesto Palma į vakarus.

Ką aplankyti kurorte?

  • Rekomenduojama apsilankyti Cala Estancia paplūdimyje, kuris patiks norintiems ramaus poilsio, nes paplūdimys nebūna sausakimšas. Čia galėsite rasti keletą restoranų, kavinukių.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.

  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Poilsinės kelionės į Maljorką su Novaturas nuo
608 €
Viešbučiai ir kainos
Poilsinės kelionės į Maljorką su Itaka Lietuva nuo
519 €
Viešbučiai ir kainos
Poilsinės kelionės į Maljorką su Aza tours nuo
474 €
Viešbučiai ir kainos
Poilsinės kelionės į Maljorką su Aza tours nuo
474 €
Viešbučiai ir kainos

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: