Kan Pastilija. Apie kurortą

Informacija apie kurortą, trumpas aprašymas apie

Can Pastilla – tai kurortas, kuris yra įsikūręs pietinėje vakarų pakrantėje prie saulėtosios Viduržemio jūros. Oro uostas nuo Can Pastilja kurorto nutolęs 5 km atstumu. Nors šis miestelis vis dar laikomas atskiru administraciniu vienetu ir neskiria jokios geografinės ribos, tačiau čia esantis ilgiausias 6 km. ilgio paplūdimys.


Kurorte yra pėsčiųjų alėja, kurioje gausu barų, restoranų. Norintieji daugiau ramybės bei keliaujantieji su vaikais turėtų rinktis Plaja de Palma arba Kan Pastilja kurortus. Juose kur kas mažiau judrumo ir triukšmo, paplūdimys žėri auksiniu smėliu, taip pat gausu daug gultų su puikiais vaizdais į kalnus, kurie atrodo dėl miesto Palma į vakarus.

Ką aplankyti kurorte?

  • Rekomenduojama apsilankyti Cala Estancia paplūdimyje, kuris patiks norintiems ramaus poilsio, nes paplūdimys nebūna sausakimšas. Čia galėsite rasti keletą restoranų, kavinukių.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.

  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Daugiau apie Maljorką skaitykite: Patarimai vykstantiems į Maljorką

Orai Maljorkoje: kada geriausia keliauti?

Kurortai Maljorkoje: kaip išsirinkti geriausią?

Geriausi paplūdimiai Maljorkoje. I dalis

Geriausi paplūdimiai Maljorkoje. II dalis

Maljorka – šis tas daugiau nei saulė, jūra ir kalnai

Maljorka: pirmas kartas. Šilta jūra, didingi kalnai, maljorkietiška virtuvė ir lankytinos vietos Maljorkoje

Viduržemio jūros regiono vakarėliai: Ispanija, Maljorka ir Malta. II dalis

pasitarkite...
Konsultantas 8 5 2430636 Kaune 8 37 240114 Klaipėdoje 8 46 420902 Darbo laikas:
I-V nuo 9 iki 19 val.
VI nuo 10 iki 16 val.
 
UP