Zimbabvė | Apie Zimbabvę

Zimbabvė- valstybė Pietų Afrikoje, tarp Zambezės ir Limpopo upių. Ribojasi su Pietų Afrikos Respublika pietuose, Botsvana vakaruose, Zambija šiaurėje ir Mozambiku rytuose.

BENDRIEJI DUOMENYS APIE ŠALĮ:

Plotas- 390 580 km²

Sostinė-Hararė (1 606 000 gyventojų)

Gyventojų skaičius- 12 236 805 gyventojų

Religija-Katalikai

Kalba- šonų, ndebelių, anglų

Elektros srovė-visoje šalyje 240voltų.

Pinigai-Zimbabvės doleris

MUITINĖ:

Vykstant į Zimbabvę yra reikalinga viza. Pasas, turi galioti mažiausiai 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos.

TELEFONAS

Šalies kodas skambinant iš Zimbabvės +263, į Zimbabvę 00

SEIFAI

Savo asmeninius daiktus, pinigus ir brangenybes patariama saugoti viešbučio seifuose, kurie būna kambariuose arba viešbučio registratūroje. Kitais atvejais už prarastus daiktus ir jų saugumą viešbutis neatsako.

ARBATPINIGIAI

Restoranuose ir viešbučiuose paprastai paliekama 10 % nuo sąskaitos sumos.

SVEIKATA

Prieš kelione pasirūpinkite sveikatos draudimu, kuris garantuos būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Sveikatos draudimo užsienyje polisus galima įsigyti kelionių agentūrose arba draudimo bendrovių atstovybėse. Būtini skiepai yra nuo Geltonojo drugio, Maliarijos. Rekomenduojama pasiskiepyti nuo Hepatito A ir B, Vidurių šiltinės, Difterijos ir Stabligės.

KLIMATAS

Zimbabvėje vyrauja subtropinis ir tropinis klimatas, bet dėl aukštikalnių palyginti švelnus. Vidutinė temperatūra šilčiausią mėnesį sostinėje Hararėje siekia apie 22 °C, vėsiausią – 14 °C. Nuo birželio iki rugsėjo vyrauja sausasis metų laikas, beveik nelyja.

MAISTAS IR GĖRIMAI

Šalyje vyrauja vietinė ir tarptautinė virtuvė. Zimbabvės virtuvės pagrindą sudaro lengvas angliškas ir sunkus afrikiečių maistas. Svarbiausias dietinis valgis – baltųjų kukurūzų košė (Sadza), paduodama su mėsa arba mirkalu ir prieskoniais. Kitas svarbus komponentas – mėsa (Nyama), dažniausiai troškinta vištiena su daržovėmis arba kiauliena, krokodiliena arba antilopiena (impalų, kudu mėsa). Mėgstami glazūruoti sausainiai, pagerintos bandelės, sūdyti riešutai. Ribotas vaisių ir daržovių vartojimas.