Puerto De Santiago | Apie kurortą

Puerto de Santiago – tai antrasis pagal dydį miestas Tenerifėje, esantis vakarinėje salos pakrantėje, tarp Playa de la Arena ir Los Gigantes. Tai mažas žvejų miestelis, į kurį vis dažniau užklysta turistai.

Šis kurortas gana tylus, jame tvyro kaimo atmosfera, todėl labiau tiks poilsiautojams, ieškantiems ramių atostogų. Didžiausias veiksmas ir pramogos vyksta viešbučiuose. Tačiau norintys vakarėlių visada laukiami už 20 min kelio esančiame Playa de Las Americas kurorte, kuris pasitiks jus su gausybę trankių klubų bei barų.

Puerto de Santiago kurortui dar yra tikrai ką nuveikti, kad jis taptu populiariu turistiniu kurortu, tačiau daugumą žavi šio miestelio paprastumas bei natūralumas. Puerto de Santiage nėra gausybė kavinių, barų ar restoranų, dažniau čia pasitaiko užkandinių, kuriose būsite nudžiuginti nedidelių kainų. Paplūdimio ir nedidelio uosto link veda vingiuotos gatvelės.

Ką aplankyti Puerto de Santiage?

  • Neseniai kurorte įrengta pasivaikščiojimui skirta alėja, besitęsianti palei pakrantę, uostą ir vedanti Los Gigantes kurorto link. Šiuo metu tai viena populiariausių vietų Puerto de Santiage.

  • Įdomu tai, jog čia rasite žvejybos muziejų. Tiesa, dažniausiai turistai atvyksta pažiūrėti šio pastato, nes jis išsiskiria iš kitų.
  • Į pietus nuo kurorto rasite Masca slėnį, kur galima grožėtis vaizdais į La Gomera ar didingą Teidės ugnikalno viršūnę. Tokio paties pavadinimo Masca kaimas yra nepaprastai vaizdingas ir jį ypač rekomenduojama aplankyti.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai:paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.
  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).

  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Daugiau apie Tenerifę skaitykite: Tenerifė: pirmas kartas. Amžina šiluma, nuostabūs nacionaliniai parkai ir lankytinos vietos Tenerifėje

Ką verta aplankyti Tenerifėje?

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: