Costa Adeje | Apie kurortą

Costa Adeje – tai į vakarus nuo Plaja de las Americas besidriekiantis naujas, vienas prestižiškiausių Europos kurortų. Čia įsikūrę patys naujausi aukščiausios kategorijos viešbučių kompleksai, išsiskiriantys puikiu aptarnavimo lygiu bei siūlantys įvairiausias sporto, laisvalaikio, poilsio, sveikatingumo ir grožio paslaugas. Dauguma Kosta Adechėje esančių viešbučių yra ant vandenyno kranto.

Iš šio kurorto vietiniu transportu lengvai pasieksite kitus Tenerifės salos kurortus ir lankytinas vietas.

Ką aplankyti Kosta Adechėje?

  • Leiskitės į kelionę Barranco del Infierno gamtos rezervate. Tiesa, norint patekti į rezervatą, geriau užsiregistruoti iš anksto, kadangi per dieną įleidžiami tik 300 lankytojų, kad būtų apsaugota gamta bei nepadaryta žalos augalijai ir gyvūnijai. Turas prasideda virš 300 m virš jūros lygio, nuo kurio jau atsiveria nuostabus vaizdas į kraštovaizdį bei pakrantes. Kelionė pažintiniu taku užims apie 3.5 val, tačiau ji neprailgs, nors turėsite įveikti 6.5 km distanciją. Čia grožėsitės ne tik egzotiniais augalais, taip pat išvysite keletą įspūdingų krioklių.

 

  • Šiame kurorte yra El Duque paplūdimys, kurį vietiniai laiko geriausiu pietų pakrantėje. Kurorto gatvelėse yra daug jaukių restoranų po atviru dangumi, kavinių, barų bei naktinių klubų. Jeigu siekiate pailsėti prie jūros apsupti komforto ir ramybės, tai įvertinsite išvystytą vietinių paplūdimių, dauguma kurių pažymėti mėlyna Europos Sąjungos vėliava, infrastruktūrą, aukštą aptarnavimo lygį ir saugumą. Švelni saulė ir lengvas brizas pavers Jūsų poilsį nesibaigiančiu malonumu. Aktyvaus poilsio mėgėjams daugybę įspūdžių leis patirti banglenčių sportas ir vandens motociklai, parašiutai ir buriavimas. Povandeninio plaukiojimo gerbėjams visu savo grožiu atsivers flora ir fauna turtingas Atlanto vandenyno dugnas.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai:paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis)arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet,padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.

Daugiau apie Tenerifę skaitykite: Tenerifė: pirmas kartas. Amžina šiluma, nuostabūs nacionaliniai parkai ir lankytinos vietos Tenerifėje

Ką verta aplankyti Tenerifėje?

Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: