Antigva | Apie kurortą

Antigva – yra viena iš seniausių salos gyvenviečių. Miestas iškilo XVIII a. ir tuo metu tapo Fuerteventuros sostine, tačiau neilgam, tik vieniems metams. Dabar Antigvoje gyvena apie 3 tūkst. gyventojų, o jos plotas užima 250 kv. km.

Antigva laikoma miegančiu miestu, tačiau vietiniams gyventojams čia nieko netrūksta: yra mokykla, biblioteka, paštas bei ligoninė, o bažnyčios salė naudojama gyventojų susirinkimams. Pagrindinis Antigvos ekonomikos šaltinis paremtas žemdirbyste ir žuvininkyste, be to, ne maža dalis jaunų žmonių vyksta darbuotis į šalia esantį Caleta de Fuste kurortą.

Kurortas populiarius dėl savo turgaus, todėl nepraleiskite progos nusipirkti įvairiausių gėrybių. Už miesto yra įsikūrusi Fuerteventuros televizijos stotis, kuri transliuoja vietines naujienas bei įvykius visoje saloje.

Ką aplankyti Antigvoje?

  • Apsilankykite vos 2 metus veikiančiame modeliukų muziejuje - Dreams House Museum, kurį įkūrė italas. Tai didžiausias muziejus Kanarų salose bei vienas iš dviejų svarbiausių muziejų Italijoje. Kolekciją sudaro daugiau nei tūkstantis tankų ir mašinų, 3 tūkst. kareivėlių, 800 lėktuvų ir laivų, taip pat yra lėlių namų, aksesuarų bei vintažinių žaislų.

  • Verta dėmesio Cruz de los Caldos bažnyčia savo grožiu kurortą puošia jau nuo 1785 m. Dažniausiai jos durys atviros visiems rytais ir kartais dieną. Netoli bažnyčios yra graži miestelio aikštė, kurioje visus metus žydi gėlės.
  • Šiandien restauruotame vėjo malūne įrengtas kultūros centras, veikia nedidelis muziejus (Museo del Queso Majorero), kuriame išgirsite dvi skirtingas versijas, kaip susiformavo Kanarų salos. Be to, čia galėsite įsigyti vietinių menininkų darbų.

Ko paragauti?

  • Ispanų virtuvėje vyrauja jūros gėrybės, čia puoselėjamos giliausios Viduržemio jūros regiono maisto gamybos tradicijos. Tačiau jos virtuvė unikali, kadangi Ispanijos istorijoje persipynė daugybė kultūrų. Galima išskirti tris pagrindines kryptis: Viduržemio regiono Ispanija (visi pakrantės regionai nuo Katalonijos iki Andalūzijos), vidaus Ispanija (Kastilija ir Madridas) bei Atlanto Ispanija (visa šiaurinė pakrantė nuo Galicijos iki Nevaros).
  • Viduržemio regiono Ispanijoje valgoma daug jūros gėrybių. Populiariausi patiekalai: paella - ryžių patiekalas su jūros gėrybėmis ir smulkinta mėsa, arroz negro - patiekalas su juodaisiais ryžiais ir jūros gėrybėmis, gazpacho - šalta įvairių daržovių sriuba.

  • Vidaus Ispanijos regione verdamos tirštos sriubos, pavyzdžiui, iš česnakinės duonos gaminama Kastilietiška sriuba, gaminami sotūs troškiniai, pavyzdžiui, cocido madrileno.Tradiciškai maistas konservuojamas sūdant (Ispaniškasis kumpis) arba mirkant alyvų aliejuje (Manchego sūris).
  • Atlanto Ispanijos regione populiarūs daržovių ir žuvies troškiniai, pavyzdžiui, pote gallego ir marmitako.
  • Kiekvienoje užeigoje, kavinėje ar bare jums pasiūlys lengvų užkandėlių - tapas. Kitos populiarios užkandėlės: Tortilla de patatas- omletas su bulvėmis, ensalada rusa - balta mišrainė, delikatesai - vytintos dešros, pavyzdžiui, Fuet, padengta baltuoju pelėsiu, ir kumpis, pavyzdžiui, Jamon Serrano.
  • Populiariausi saldumynai: empanadillas - mažučiai saldūs arba pikantiški pyragėliai, ensaimadas - maljorkietiškas saldus pyragas, crema catalana - desertas su karamele, turron- iš riešutų gaminamas saldumynas, primenantis chalvą arba griliažą.

  • Ispanai labai mėgsta gerti kavą bei garsėja vienu seniausiu žinomu vynu - Chereso, kuris gaminamas specifiniu būdu.
Pasitarkite
Kreipkis į specialistą ir susikurk kelionę pagal savo poreikius: