Čia susipynusios kinų, prancūzų ir net indų virtuvės tradicijos. Taigi lankantis Vietname tiesiog būtina pasiruošti tiek fiziškai, tiek morališkai ir pabandyti išragauti bent dalį mums nesuprantamų valgių. Tad pristatome jums keletą įdomybių apie šalies maisto gamybą.
1. Pamišę dėl ryžių
Išgirdus Vietnamo pavadinimą, daugelis jūsų atkuria vaizdą iš senų kino filmų ir ima įsivaizduoti vien miškus ir milžiniškas ryžių plantacijas.
Tačiau išties šioje šalyje yra ne tik ryžių. Čia gausu kurortų, naktinių miestų ir unikalių kaimų. Bet dėl vieno dalyko jūs teisūs – ryžiai čia be galo svarbūs.
Restorane net įprasta pastebėjus, kad jie baigiasi, iškarto paprašyti padavėjos, jog papildytų lėkštę. Taigi visi mūsų akiai ir ypač gomuriui keisti patiekalai, tokie kaip: kepta krokodilo mėsa, folijoje keptas ryklio pelekas, atviroje liepsnoje kaitinama gyvatė, varlių kojytės su daržovėmis ir, žinoma, šuns mėsa, beveik visais atvejais patiekiami su ryžiais. Šis, drėgnose Vietnamo žemėse, augantis maistas, vietiniams lyg lietuviams bulvės arba duona.
2. Viskas turi būti šviežia
Kitas, labai svarbus, vietnamietiškos virtuvės bruožas – nesvarbu, tai daržovės, mėsa ar žuvis, visi produktai privalo būti itin švieži. Ir tai galioja ne tik kalbant apie šviežią, ką tik nuskintą daržovę ar sugautą žuvį, bet ir apie maisto apdorojimą.
Šalies virėjai nenaudoja daug aliejaus ar apskritai nemėgsta ilgai kepti maistą. Jie geriau renkasi, pavyzdžiui, mėsą ilgiau marinuoti kokiame aštriame padaže nei ją ilgai kepti. Mažas sunaudojamų riebalų kiekis rodo, kad valgis čia gana sveikas ir nekaloringas. Tačiau keliaujant po šalį visgi derėtų prieš ragaujant jums pirmą kartą gyvenime matomą patiekalą įsitikinti, ar jūsų skrandis yra tam pasiruošęs.
3. Populiariausias smirdintis padažas
Į Vietnamą dažniausiai traukia egzotikos ištroškę keliautojai, kurios čia tikrai per akis. Pavyzdžiui, vienas populiariausių vietovės padažų – Nuk mam.
Nepatikėsite, bet jį dar galima vadinti – smirdinčios žuvies padažu. Vietnamietiškos virtuvės „stebuklas“ gaminamas gana paprastai: mažytes žuvytes sudeda į didelius konteinerius, užberia druska ir keliems mėnesiams palieka po kaitria šalies saule.
Taigi, kaitinimosi metu iš vandens pasaulio gyventojų išsiskiria sultys, kurios ir tampa padažu. O šis laikomas tokiu nepaprastu, kad yra dedamas į daugelį patiekalų, o juo pagardinta ryžių košė tampa ypatingai skania. Vietiniai pasakoja, kad geriausias padažas gaminamas saloje Fukuoko, į kurią dėl nuostabaus kūrinio plūsta turistai.
* Pasirinkite keliese norėsite keliauti
* Pasirinkite periodą, kuriuo labiausiai norėtumėte keliauti
* Pasirinkite keliavimo kryptį
* Prašome pasirinkti kaip dažnai norėtumėte gauti pasiūlymus
Įsiminta
Naudojame slapukus, kad galėtume suasmeninti turinį bei skelbimus, teikti visuomeninės medijos funkcijas ir analizuoti srautą. Be to, svetainės naudojimo informaciją bendriname su visuomeninės medijos, reklamavimo ir analizės partneriais, kurie gali ją pridėti prie kitos jūsų pateiktos arba naudojant paslaugas surinktos informacijos. Jei norite sužinoti daugiau, spauskite čia.