Taormina. Apie kurortą

Informacija apie kurortą, trumpas aprašymas apie

Taormina dalijama į dvi dalis: istorinį miesto centrą, esantį ant Tauro kalno, ir Taormina Maro kurortinę dalį, įsikūrusią kalno papėdėje, apie 65 km nuo Katanijos oro uosto.


Taormina Maras – tai nenusakomo grožio Jonijos jūros pakrantė su įlankėlėmis ir iškyšuliais, apaugusi jūros vėjų glostomais kaktusais ir oleandrais. Čia senovinėse vilose įsikūrę prabangūs viešbučiai, nuostabiose įlankėlėse tarp uolų išsimėtę puikūs smėlio paplūdimiai.

Nuo aukštų uolėtų krantų atsiveria pasakiški peizažai: žydras dangus, smaragdinė jūra, kalnai, uolos ir slėniuose skęstančios alyvmedžių ir citrusinių vaismedžių giraitės. Atrodo, kad patekai į šventę, kurioje dalyvauja visi norintys. Jūsų laukia vaišingos kavinukės po atviru dangumi, svaiginantis gėlių aromatas, skambios itališkos melodijos, svetingi ir draugiški žmonės.

Už nedidelį mokestį funikulieriumi iš papėdės paplūdimio galima pasiekti Taorminos senamiestį. Funikulierius veikia iki vėlyvo vakaro netoli pagrindinės autobusų stotelės. Geras susisiekimas traukiniu su Katanija arba Mesina. Įdomi Taorminos miesto architektūra: graikų, romėnų, arabų, normanų statiniai, jaukūs viešbutėliai, gausybė kavinukių. Taorminoje siūlome aplankyti II a. pr. Kr. pastatytą teatrą, nuo kurio tribūnų atsiveria Etnos ugnikalnio didybė, pasivaikščioti po buvusius privačius (dabar miestui priklausančius) viešuosius sodus.

Ką aplankyti Taorminoje?

  • Garsiąją viduramžių pilį Palazzo Corvoja, iškilusią XV a.

  • Antikinio graikų teatro griuvėsius - teatras pradėtas statyti graikų, o užbaigtas romėnų (III a. pr. Kr.), jame iki šių dienų vyksta operos ir kiti spektakliai.
  • Romėnų Odeono griuvėsiai ir Naumachia - spėjama, jog antikos laikais čia buvo dirbtinis ežeras, skirtas parodomiesiems mūšiams.
  • Piazza IX Aprile – panoraminė aikštė, iš kurios atsiveria puikūs vaizdai į jūrą.

Ko paragauti?

  • Būdami Sicilijoje paragaukite Caponata – baklažanų, alyvuogių, kaparių ir salierų salotos. Sfincione – vietinė storapadė pica, pagardinama pomidorais ir svogūnais (kartais ir ančiuviais). Panella yra plonos tešlos pyragaitis, gaminamas iš smulkintų arba maltų avinžirnių ir patiekiamas atšaldytas. Iš trintų avinžirnių gaminama ir tiršta sriuba, vadinama Maccu. Crocché yra aliejuje gruzdinti bulvių kukuliukai, įdaryti sūriu, petražolėmis ir kiaušiniais. Arancine – virti ryžių rutuliukai, kurių viduje mėsa arba sūris.

  • Sicilijoje taip pat populiarios jūrų gėrybės, iš jų ypač populiari ant grotelių kepta kardžuvė. Kitas su makaronais gaminamas sicilietiškas jūrų gėrybių patiekalas – Finnochio con sarde (pankoliai su sardinėmis).
  • Sicilijoje dažniausiai patiekalai gaminami iš ėrienos arba ožkienos, pavyzdžiui veršiuko blužnies sumuštinis Pane con la milza.
  • Be to, Sicilija garsėja savo gardžiais desertais. Cannoli – vamzdelio formos tešlainiai su rikotos sūrio ir cukraus įdaru. Cassata – dar vienas riebus ir saldus pyragaitis su tuo pačiu įdaru. Frutta di Martorana yra įvairių vaisių formos ir spalvos marcipaniniai pyragaičiai.

 

 

 

pasitarkite...
Konsultantas 8 5 2430636 Kaune 8 37 240114 Klaipėdoje 8 46 420902 Darbo laikas:
I-V nuo 9 iki 19 val.
VI nuo 10 iki 16 val.
 
UP