1
diena
Ar sėdėdami prie stalo dažnai susimąstome, ką tie mūsų protėviai valgė? Kokį kelią vienas ar kitas patiekalas nukeliavo, kol mūsų lėkštėse atsirado? Manome, kad ne vienam smalsu apie kulinarijos istorines paslaptis sužinoti, į valgymo tradicijas pasigilinti... Tad ir kviečiame į savo turiniu įdomią ir „skanią“ ekskursiją!Išvyksite ryte. Pirmiausiai vyksite į Taujėnų dvarą, kuris minimas nuo XVI a. antros pusės. Klasicizmo stiliaus rūmai, pastatyti 1802 metais, išlikę iki šių dienų. Dvaras iki XX a. vidurio buvo kunigaikščių Radvilų rezidencija. Apžiūrėsite šį restauruotą ansamblį, pageidaujantys pasimėgaus kava/arbata ir firminiu dvaro skanėstu. Toliau kelias ves pro vieną įspūdingiausių girių – Labanorą. Strigailiškis šiandien garsus ne paprasta kaimo produkcija, o savo skanumynais – garsiais šakočiais. Bemaž kiekvienoje Lietuvos parduotuvėje rasite jų gaminius. Jus pasitiks šakočių meistrai, kurie supažindins su šakočių kepimo tradicijomis, demonstruos, kaip jie kepami. Susėdę prie šakočio kepimo krosnies sužinosite, kaip jie atkeliavo į Lietuvą ir ar jie priklauso mūsų nacionaliniam paveldui. Galėsite ir patys pabandyti kepti šį skanėstą, o pačių iškeptą čia pat paragauti prie arbatos ar kavos puodelio. Vyksite į Tiltiškių malūną. Didžiąją malūno muziejaus dalį užima senoviškų radijo aparatų kolekcija, nuo seniausios detektorinės radijos, vienos pirmųjų garso laikmenų gramofoninės plokštelės bei Kauno radijo gamykloje gamintos magnetolos. Degustuosite garsiuosius, tirpstančius burnoje kibinus su sraigiena.Tikime, kad šioje kelionėje apie aukštaitiškas kulinarines įmantrybes sužinosite tikrai nemažai...Vakare grįšite į namus.