Atsakymą į užklausą pateiksime per 1-2 darbo dienas.
Jei norite atsakymo greičiau, susisiekite su mumis telefonu:
Vilniuje 8 5 2430637, Kaune 8 37 240114, Klaipėdoje 8 46 420902.



Madeira | Apie Madeirą

Bendra informacija apie Madeirą, Madeiros miestai ir kurortai, valiuta, darbo laikai, šventės, Madeiros klimatas, skiepai, vizos, ekskursijos Madeiroje.

Madeiros sala- tai visus metu sezonu lankomiausias kurortas, į šia salą kasmet apsilanko apie 1milijonas žmonių. Sala priklauso Portugalijos šaliai, sala garsėja vynu, gastronomijos ,istorinę ir kultūrinę verte, jos peizažai (Laurel miško),kuris klasifikuojamas kaip UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą ir siuvinėjimo amatininkais. Naujųjų metų šventė yra didžiausias fejerverkų šou pasaulyje, tai yra pripažinta net Gineso rekordo knygoje. Madeiros sala yra antras turtingiausias regionas Portugalijoje ir lenkia Lisabona.

BENDRIEJI DUOMENYS APIE ŠALĮ:

Plotas-801 00 km²

Sostinė-Funšalis (100 847 gyventojų)

Gyventojų skaičius- 247 399Gyventojų

Religija-84,5 % šalies gyventojų yra Romos katalikai

Kalba-Portugalų

Elektros srovė- Visoje šalyje 220voltų.

Pinigai-Euras

Telefonas- Šalies kodas skambinant iš šalies +351, į 00

Arbatpinigiai- restoranuose ir viešbučiuose paprastai paliekama 10 % nuo sąskaitos sumos.

Sveikata- Prieš kelione pasirūpinkite sveikatos draudimu, kuris garantuos būtinos medicininės pagalbos užsienyje ir papildomų išlaidų, susidariusių dėl draudiminio įvykio, apmokėjimą. Sveikatos draudimo užsienyje polisus galima įsigyti kelionių agentūrose arba draudimo bendrovių atstovybėse. Skiepytis nereikia.

Klimatas- Žiemos sezonu oras labai švelnus, kartais šiek tiek apsiniaukę, o vasarą – labai šilta, tačiau temperatūra nepakyla labai aukštai, tad dėl vandenyno vėsos ir vasarą nėra labai karšta.

Maistas ir gėrimai- Madeiros salyno sala, – tikras rojus žuvies ir jūrų gėrybių mėgėjams. Gausybė patiekalų saloje ruošiama iš žuvies, įvairių moliuskų, o daugiausia – apie 350 – iš Portugalijos virtuvės skanėsto – menkės. Patiekalas vadinamas „Bacalhau“. „Bacalhau“ ruošiama pačiais įvairiausiais būdais, tačiau pagrindinis ingredientas yra sūdyta džiovinta menkė. Tradiciškiausias šio patiekalo variantas gaminamas iš minėtos žuvies, bulvių ir svogūnų. Pasak vietinių, besilankydami Madeiroje privalote paragauti portugališko alaus „Coral“ ir tradicinio kokteilio „Nikita“, kuris plakamas iš baltojo vyno, alaus ir ledų. Kokteilis taip pat gali būti ruošiamas iš šampano, konjako, apelsino žievelės arba iš degtinės, apelsinų likerio ir šviežių citrinų sulčių. Paskanaukite ir vyšnių brendžio „Ginja“, kuris laikomas ypatingu salos gėrimu ir paprastai geriamas kaip aperityvas. Saloje galima pagurkšnoti ir vynų. Madeiroje buvo pagamintos pirmosios „Madeiros“ vyno rūšys, saloje yra įkurtas vyno muziejus.

pasitarkite...
Konsultantas 8 5 2430636 Kaune 8 37 240114 Klaipėdoje 8 46 420902 Darbo laikas:
I-V nuo 9 iki 19 val.
VI nuo 10 iki 16 val.
 

Atsakymą į užklausą pateiksime per 1-2 darbo dienas.
Jei norite atsakymo greičiau, susisiekite su mumis telefonu:
Vilniuje 8 5 2430637, Kaune 8 37 240114, Klaipėdoje 8 46 420902.

UP